Festlig fredag og lille brun fætter

Panna cotta med mango og knas

Nemt, lækkert og pænt. Så bliver det ikke rigtigt meget bedre, vel?

2016-08-13 20.31.33

Som lovet er her opskriften på den dessert, jeg (åbenbart og meget overraskende!) havde overskud til at forsøde fredag aften med igår.

Kombinationen af den søde vaniljecreme og den friske mango fungerer virkelig godt og krydret med sprødhed fra den ristede musli, så er hver mundfuld en fornøjelse. Det smager bare af mere. Meget mere, ahem.

Ja, selv barnet fik lov til at kværne en lille portion med stor tilfredshed! Og virkelig klamme gulve. Og klamt hår. Og klamt tøj. Men det er en anden sag. Og nej, vi kører ikke nulsukkerpolitik hjemme. Alt med måde!

Panna cotta til 4-6 personer (små glas):

Creme:
0,5 liter fløde (jeg bruger kun øko)
50 gram sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
Evt. citronskal (jeg brugte fra 1 citron – kan godt lide syren)

Mango-halløj:
1 moden mango
Et par spsk. vand
En spsk. sukker (eller efter smag)
Evt. 2 blade husblas (hvis man ønsker det mere som gelé – jeg sprang over)

Man kan sagtens bruge anden frugt. Fx jordbær eller rabarber er godt!

Honningristet knas:
Her kan du bruge nærmest alt hvad du har i skabene af gryn og nødder.

Jeg brugte selv mandler, valnødder, chia frø, græskarkerner og havregryn. Anything goes.

2 spsk. honning (jeg brugte blomsterhonning)

Fremgangsmåde:
Husblas til cremen udblødes i 10 min. i koldt vand.

Resten kommes i en gryde og bringes til kogepunktet. Når dette sker, slukkes der. Gryden tages af varmen.

Husblas presses fri af vand og kommes op i cremen i gryden. Rør rundt til det hele er opløst.

Si cremen og hæld den på glas. Dine fineste små glas selvfølgelig, så den bliver instagram-værdig. Den er klar og har sat sig efter 3-4 timer.

Helt sikkert ventetiden værd, selvom det er svært ikke liiige at smage. Hvis du er som mig, så laver du en ekstra, så du kan smage på sagerne undervejs!

Mango skrælles og skæres i tern. Koges lidt i gryde med vand og sukker. Giv den en tur med stavblenderen og lad det køle helt af! Giv panna cottaen en god klat mango, når den har sat sig.

To spsk. honning smeltes på en pande. Må ikke blive for varm.

Nødder tilsættes og ristes svagt brune. Gryn tilsættes. Nu skal du røre godt og passe på varmen! Når det hele har fået lidt farve, hælder du det op på en bageplade beklædt med bagepapir og lader det afkøle. Rør lidt rundt i det løbende, så det ikke klistrer helt sammen.

Opbevares i en tætsluttende boks indtil servering. Er også godt som topping til fx yoghurt eller bare som slik – taler af erfaring. Lav ekstra, du spiser garanteret en del undervejs. Og det kan gemmes.

Pynt panna cottaen med lidt knas og et par blåbær og tadaa;

Du har lige lavet verdens lækreste og nemmeste dessert!

Skriv endelig hvis du har spørgsmål.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Festlig fredag og lille brun fætter